Rabo Foodcourt

Rabo Food Court is een initiatief van de Ledenraad van de Rabobank Gelderse Vallei . In samenwerking met de ledenraad en de Rabobank Gelderse Vallei is er een les pakket over voedselverspilling ontwikkeld en inmiddels beschikbaar voor basisscholen in de regio.

Rabo Food Court is een initiatief van de Ledenraad van de Rabobank Gelderse Vallei . In samenwerking met de ledenraad en de Rabobank Gelderse Vallei is er een les pakket over voedselverspilling ontwikkeld en inmiddels beschikbaar voor basisscholen in de regioIn de projectweek die begint op de maandag met een ‘Kick Off ‘ start waarbij we op de school het officiële startsein geven voor de project week. Tijdens deze Kick off overhandigen we ook de FOOD LES BOX ! In deze RABO Food Les-box zit o.a. het lespakket op een USB stick met alle soorten PowerPoint presentatie, voor ieder kind een schort, vers houd clip en een recepten / lesboekje en een los recepten vel voor de RABO Food Challenge. Verder brengen de kinderen een bezoek aan een lokale bakkerij en maken ze kennis met voor hen onbekende en misvormde groente.

De rest van de projectweek, geven de leerkrachten zelf dagelijks les over voedselverspilling en gaan ze zelf aan de slag om voedselverspilling tegen te gaan. Er wordt een hele week oud brood van thuis ingezameld zodat inzichtelijk wordt hoeveel brood een klas in een week tijd gaat verspillen.Aan het einde van de projectweek op vrijdagmiddag, staat de KOOKWORKSHOP op de planning. Onder begeleiding van Peter Verburgh, ledenraadslid en eigenaar van HV Catering en partycentrum De Molen, sluiten we met de kinderen de week af met een kookworkshop, waarbij we allerlei gerechten gaan maken van het oude van huis opgespaarde brood; een broodpizza, appelcrumble, wentelteefjes en zelfs een chocoladebroodtaart. Deze gerechtjes zullen we dan presenteerden aan de uitgenodigde ouders, opa’s /oma’s , broertjes en zusjes . Dit doen de kinderen natuurlijk vol trots !

Via het lespakket willen we kinderen op een eenvoudige manier bewust maken van het feit dat we met zijn allen één-derde van ons voedsel verspillen en dat we daar iets aan kunnen doen door creatief met voedsel om te gaan. Niet weggooien dus dat oude brood, maar er iets lekkers van maken. Ook de appels die ik gebruik voor de appelcrumble zijn valappels van een lokale boerderij." LESPAKKET Het lespakket 'Voedselverspilling' is bedoeld voor leerlingen van groep 7/8. Scholen die interesse hebben in het lespakket kunnen contact opnemen met de bank via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Recepten:

Wat zeggen anderen?

Laat onze klanten je overtuigen! Neem eens een kijkje bij onze facebook-recensies en de reviews bij Google!

"Super goede service en erg goed eten! er werd tevens goed meegedacht met de aankleding. Ik zou HV Catering absoluut aanraden!" ★★★★★

Floranne

"Goede service met een persoonlijke aandacht. Mooie producten uit de streek en ze ontzorgen je helemaal." ★★★★★

Jeroen

Direct regelen?

Molenweg 12
6732 BL Harskamp
Fax. 0318-457256

Logo Partycentrum De Molen

HV Catering is onderdeel van Partycentrum De Molen. Alle rechten voorbehouden.
Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming iets van deze pagina over te nemen of te publiceren.