Allergenen

Wat zijn allergenen?

Een allergeen is een stof welke allergische reacties oproept bij mensen die daarvoor gevoelig zijn. Bij een voedselallergie worden antistoffen aangemaakt tegen eiwitdelen in bepaalde voedingsproducten. Allergische reacties komen op bepaalde producten vaker voor dan op andere producten.

Welke allergenen zijn er?

Europese wetgeving heeft veertien stoffen als allergeen benoemd, namelijk: gluten (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasan-tarwe), schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk (inclusief lactose), noten (8 soorten), selderij, mosterd, sesam, sulfiet, lupine en weekdieren.

  1. Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasan-tarwe/ kamut)
  2. Schaaldieren
  3. Eieren
  4. Vis
  5. Pinda
  6. Soja
  7. Melk (inclusief lactose)
  8. Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, Pecan-noten, paranoten, pistachenoten en Macadamia noten)
  9. Selderij
  10. Mosterd
  11. Sesamzaad
  12. Zwaveldioxide en sulfiet bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter.
  13. Lupine
  14. Weekdieren

Direct regelen?!

Wij houden niet van nummers, maar wél van mensen. Wil je even persoonlijk je bestelling doorspreken of heb je andere vragen? Laat het ons even weten en we komen z.s.m. bij je terug!

Wij bezorgen op maandag t/m zaterdag van 08.00 uur in de ochtend tot 00.00 uur in de avond. Voor speciale aanvragen op zondagen in overleg. Met feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en aanbiedingen!

Contact

© HV Catering. Onderdeel van de Partymolen Group. Niets van deze website mag worden gekopieerd, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.