Een allergeen is een stof welke allergische reacties oproept bij mensen die daarvoor gevoelig zijn. Bij een voedselallergie worden antistoffen aangemaakt tegen eiwitdelen in bepaalde voedingsproducten. Allergische reacties komen op bepaalde producten vaker voor dan op andere producten.
Welke allergenen zijn er?
Europese wetgeving heeft veertien stoffen als allergeen benoemd, namelijk: gluten (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasan-tarwe), schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk (inclusief lactose), noten (8 soorten), selderij, mosterd, sesam, sulfiet, lupine en weekdieren.
Wij houden niet van nummers, maar wél van mensen. Wil je even persoonlijk je bestelling doorspreken of heb je andere vragen? Laat het ons even weten en we komen z.s.m. bij je terug!
Wij bezorgen op maandag t/m zaterdag van 08.00 uur in de ochtend tot 00.00 uur in de avond. Voor speciale aanvragen op zondagen in overleg. Met feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden.